Lepoglavski dani - O manifestaciji

O manifestaciji

Lepoglavski dani

Na temelju tradicije Festivala čipke u Lepoglavi, koji je usmjeren promicanju  kulturnog turizma,  pokrenuta je zabavno - turistička manifestacija - Lepoglavski dani. To je manifestacija usmjerena ponajprije promociji svih  gospodarsko-turističkih resursa Lepoglave, njene bogate povijesne, kulturne i geološke baštine, uz oživljavanje i pokazivanje tradicionalnih zanata i obrta te pripravu i kušanje starinskih jela specifičnih upravo za ovaj kraj. Manifestacija Lepoglavski dani nije namijenjena samo lokalnom stanovništvu, već je orijentirana i na dolazak organiziranih grupa i individualnih gostiju iz cijele Hrvatske te inozemstva.

Osim svoje kulturne, povijesne, umjetničke, geološke baštine, Lepoglava je obilježena i kao kaznionica, odnosno grad s najvećim i najstrožim zatvorom u Hrvatskoj. Velik broj ljudi Lepoglavu promatra upravo iz tog aspekta i pomisao da mogu doći, prošetati Lepoglavom mirno i sigurno te uživati u vrijednim spomenicima kulture, povijesti i umjetnosti, mnogim je potencijalnim posjetiteljima potpuno nevjerojatna.


Cilj manifestacije je privući posjetitelje, pokazati u nekoliko dana uistinu bogatu ponudu grada i staviti je u službu turističke ponude te na taj način stvarati bazu turizmu 365 dana u godini, što se  i ostvaruje. Lepoglava je postala zanimljiva destinacija i to ne samo domaćim posjetiteljima, nego i strancima.

Lepoglavski dani manifestacija su koja objedinjuje sljedeće sadržaje:
- Sajam turizma, enogastronomije i proizvoda starih zanata
- Susret vina z bregov

-Međunarodni sajam minerala
- kazališnu predstavu pučkog teatra
- koncerte

- izložbe
-zabavne igre s tradicionalnim sportovima
- lunapark i dječje igraonice

- natjecanje u pripravi kotlovine
- zabavna i glazbena događanja

Pozivamo vas da nam se svake godine pridružite u Lepoglavskim danima, dobro se zabavljate, družite s prijateljima i obitelji, upoznate nekog novog, prošećete našim lijepim gradom i saznate više o više od 600 godina njegove povijesti ili pak se prijavite na sportska i kulinarska natjecanja. Veselimo se vašem dolasku!

Lepoglavski dani 2010                                                                                             Lepoglavski dani 2011

Lepoglavski dani 2014

Lepoglavski dani 2015

Lepoglavski dani 2016

 

Lepoglavski dani u slikama

 
 

GLAVNI POKROVITTELJ

 

                             ORGANIZATORI                                      SUORGANIZATORI   

       

SPONZORI

    

         

  

                     

                

 



MEDIJSKI POKROVITELJI

                                    Lepoglava.Net

 

POMOGLI SU

KAZNIONICA U LEPOGLAVI

You are here: Home O manifestaciji